تحولات منطقه

رئیس مجمع تشخیص مصلحت گفت: تصمیمات اقتصادی دولت و مجلس علی القاعده باید با بررسی های دقیق کارشناسانه و ملاحظات مختلف اجتماعی و سیاسی باشد.

 تصمیمات مجلس و دولت باید کارشناسی باشد
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، آیت الله صادق آملی لاریجانی،  در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام با تبریک میلاد مسعود پیامبر اعظم، حضرت محمد(ص) و میلاد فرخنده امام جعفر صادق(ع) اظهارداشت: از خداوند متعال می خواهیم که  قلوب همه ما را به انوار معرفت و محبت اهل بیت علیهم السلام، هر روز بیش از پیش منور فرماید.

وی   در ابتدای جلسه  امروز  با ذکر آیه دهم و یازدهم سوره طلاق که میفرماید :  فَاتَّقُوا اللَّهَ یَا أُولِی الْأَلْبَابِ الَّذِینَ آمَنُوا  قَدْ أَنْزَلَ اللَّهُ إِلَیْکُمْ ذِکْرًا و در آیه بعد که فرموده اند: رَسُولًا یَتْلُو عَلَیْکُمْ آیَاتِ اللَّهِ مُبَیِّنَاتٍ لِیُخْرِجَ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَی النُّورِ. با اشاره به وجود احتمالاتی که در معنی ذکر و رسول در این آیه شریفه وجود دارد ، افزود : از ظاهر آیه این طور برداشت می شود که «رسول» بدل از «ذکر» است. مقصود از رسول هم پیامبر اکرم (ص) است. احتمال هم داده اند که مقصود جبرائیل باشد. در روایات معصومین (ع) خیلی صریح استدلال فرمودند مبنی بر اینکه یکی از نام های پیامبر اکرم (ص) «ذکر» است و به همین آیه تمسک کرده اند که قَدْ أَنْزَلَ اللَّهُ إِلَیْکُمْ ذِکْرًا رَسُولًا یَتْلُو عَلَیْکُمْ آیَاتِ اللَّهِ مُبَیِّنَات و از آن بالاتر اهل بیت فرمودند که پیامبر اکرم (ص) «ذکر» است و ما " اهل الذکر"

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه به مفهوم اهل الذکر اشاره کرد و گفت: اهل الذکر در آیات دیگر  ممکن است بر حسب ظاهر آیه،  بر علمای یهود و نصارا  حمل شود لیکن ائمه(ع) فرموده اند: اهل الذکر ما هستیم.این تفسیر از ائمه هداة مهدیّین از جمله از امام باقر و امام جعفر صادق و امام رضا و قبل از همه امیر المومنین علی علیهم السلام نقل شده است.امام رضا(ع) با استدلال به همین آیه، ادعای حمل اهل الذکر بر  علمای یهود و نصارا را رد می فرمایند. در مفهوم این آیه باید تامل کرد. ذکر به چه معنی است. ذکر لفظی و ذکر معنایی یک مطلبی است.  اما واضح است که پیامبر (ص) ذکر به این معانی نیست.

آملی لاریجانی اضافه کرد: در برخی زیارات جامعه، به ائمه اطهار خطاب شده : السَّلامُ عَلَی مَساکِنِ ذِکْرِ اللّهِ. یعنی امام مسکن ذکر الله است. ذکر لفظی که مسکن نمی خواهد.  ذکر معانی هم همینطور است. اگر مقصود معانی این اذکار است چه خصوصیتی دارد که امام مسکن ذکر الله باشد معانی اذکار در قلوب همه قابل نقش بستن است  به نظر می آید که "ذکر" مراتبی دارد که  لااقل برخی مراتب آن از سنخ لفظ و معنی نیست. قلب امامان (ع) مسکن آن ذکر است و همان ذکر هم با رسول(ص) متحد است. أَنْزَلَ اللَّهُ إِلَیْکُمْ ذِکْرًا رَسُولًا. باید در این موضوع تامل کرد. به نظر می آید حقیقت ذکر  حقیقت بسیار عظیمی است که تنزل از ناحیه حق تعالی پیدا می کند و با حقیقت پیامبر و ائمه اطهار متحد می شود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به گرانی های اخیر و وضعیت معیشت مردم گفت: امروز وضعیت تورم در کشور و فشاری که بر  قشرهای ضعیف  جامعه می آید واقعا نگران کننده است. گرانی های سرسام آور،  بسیاری از مواد غذایی عموم مردم را از سر سفره ها جمع کرده است. اینکه عده ای برایشان مقدور نیست گوشت  تهیه کنند و حتی میوه و سایر اقلام نیز از سفره آنها جمع شده است، بسیار دردناک است و باید برای آن فکر عاجلی کرد.

وی با اشاره به تنگناهای اقتصادی امروز جامعه ، خاطر نشان کرد: تصمیمات اقتصادی دولت  و مجلس علی القاعده باید با بررسی های دقیق کارشناسانه و ملاحظات مختلف اجتماعی و سیاسی همراه بوده و از اتقان لازم برخوردار باشد تا گشایش در مشکلات کشور ایجاد نماید .ما امیدواریم تلاش های دولت محترم و نیز همراهی قوای دیگر در این زمینه به نتایج مطلوب و رضایت  بخش منجر شود و به آسایش بیشتر مردم و  خصوصاً قشر های محروم بیانجامد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.